Förutom sol, vid och vatten finns det saker som verkligen tillhör sommaren. Coronapandemin kommer att göra denna sommar lite speciell, men den kan ändå bli riktigt skön. Här kommer sommarprylarna att investera i redan nu för en riktigt skön sommar.

Bli årets grillmästare

Varför inte satsa på att bli årets grillmästare? I alla fall bland släkt och vänner. Även om vi måste hålla ett visst avstånd till varandra, kan vi ju ändå ge familjen och vännerna något extra. Som en lyxigt marinerad köttbit, halloumi, grillad paprika eller laxhamburgare från grillen. En bra grill kommer att underlätta för att du verkligen ska få maten perfekt. Du kan se en grill som en framtida investering, då den håller i många år och kan egentligen användas året om. Den absolut bästa grillen att använda är gasolgrillen som är enkel och smidig. Ett tips är att satsa på Bluegraz som vunnit bästa gasolgrillen i test flera år på raden.

Båten, kanoten, surfingbrädan, wakeboard eller supboard

Om du inte har något att ta dig fram med på vatten, så är det dags att du skaffar det. Det finns få saker som är mer sommar än att vara vid sjön eller havet. Sverige har ju också ett fenomenalt utbud för vattenaktiviteter: du är nästan aldrig långt från en sjö, havet, en å eller en fors. Visst är det roligt att bada och plaska, men det är faktiskt roligare att också kunna ta sig fram på vattenytan, dyka, fiska, upptäcka nya öar eller vikar. Lite mer äventyr än att bara ligga på en strand eller brygga. Naturligtvis är det ekonomin som styr, men du kan köpa riktigt roliga saker för ett par tusenlappar eller så köper du begagnat. Eller lånar av någon. Förutom ekonomin så styr självklart intresse och förvaringsmöjligheter ditt val. Om du har en sommarstuga, så tillhör det nästan att ha en båt eller kanot. Idag finns det också uppblåsbara kanoter och lättviktskanoner, som kan passa dig som längtar ut på sjön, men bor i lägenhet. Om du bor nära havet eller vid en stor sjö kan du satsa på en surfingbräda. Om du inte har tillgång till lika mycket vind men tillgång till en motorbåt, så kan du köpa en wakeboard. En wakeboard åker du med efter båten. Passar dig som vill ha en rejäl adrenalinrush. Så finns också supbrädan, eller SUP-board. Brädan som du står på och paddlande tar dig framåt. Självklart kan du också sätta fast den i ett snöre och bli dragen efter en båt. Passar dig som vill arbete dig framåt och hinna uppleva naturen.

Tält

Har du inget tält? Sverige har en fantastisk natur och att tälta någon gång emellanåt tillhör. Med ett tält kan du både åka på en lång cykelsemester, vandra i fjällen eller en nationalpark eller bila landet runt utan att övernattning kostar dig en krona. Det kan också vara bra att ha med ett tält om du ska åka på semester. Ifall problem uppstår, så har du alltid tältet. Ett mindre tält kan också passa som sol- eller vindskydd vid sjön. Förutom att det också är en enkelt koja för barn att leka i. Och med att sommarens semester kommer ha diverse coronarestriktioner, så kan det vara klokt att ha ett tält som back up ifall hotellen och stugbyarna bara kan ta emot ett visst antal gäster.